fredag, juli 06, 2007

"På allmän begäran" uppdatering;

Uppdatering av de sista veckorna;
Livet på landet går fort på sommaren och när man har semester är det mycket som ska hinnas med. Trädgården ser ut som en djungel, veden ligger i travar i hela trädgården och längtar efter att få klyvas och komma upp till vedhuset.
Men så ska man ju hinna göra en massa roliga saker också när man är ledig.
I Måndags var vi åter in till Danderyd för en koll av magen av läkaren där. Allt var bra och halva tiden är redan gången! Man fattar inte att det kan gå så fort! 20:e veckan redan...
Då Hannes inte är på dagis just de här veckorna och han inte bör följa med till Danderyd så kollade vi med mamma och pappa om han kunde vara där. Det gick jättebra, kusinerna var också på plats och de gick till Smedbybadet för att ta sig ett dopp. När vi kom tillbaka konstaterade vi att Hannes hade feber, vilket han hade i två dygn.
Hundarna fick gå till hundgården och springa av sig ordentligt. Det saknar vi verkligen!
När man åker in till stora staden tar det verkligen hela dagen!
Övrigt då?;
Hannes har provat olika nya ställen att sova på. Här ligger han under storarumsbordet.
Ett par gånger de sista veckorna har han självmant gått in och lagt sig i sin eller vår säng och bara somnat! Det är nog dags att återigen försöka få honom att sova i sitt eget rum nu när jag har tvättat madrassen:)
Häromdagen hörde jag plötsligt en jumbojett i vårt storarum. Det var en så stor geting så hade jag inte läst om dem i tidningen ett par dagar innan hade jag nog bara sprungit ut ur huset! Tackochlov visste jag nu att de inte var farliga mördargetingar från Amerikat utan bara vanliga bålgetingar. Men jag juger inte om jag säger att den var ca 4-5 cm! Härnedanför kan ni se ett foto. Jag la honom på en dagstidning. Kolla hur stor han är jämfört med killarna!!! :-D
Vi åkte till Karlstad för att Anders behövde köpa en ny musikdator. Det verkade ju vara en trevlig dagsutflykt för familjen.
När vi var inne i staden var vi ju tvugna att kolla in om de hade nått kul i sina affärer. Det hade de ju! Kolla vad Hannes hittade! En likadan som pappa har! En motorsåg och jättefina skyddsglasögon! Man måste ju inte ha glasögonen på sig rätt, bara de är på!
Vi rengjorde förra årets upplaga av badbassäng, men efter ett par dagar var det pyspunka på den. Vi misstänker att det är de eländes kråkorna som gjort hål nånstans... Så en ny köptes in! Hannes hade jätteroligt en solig dag och det slutade med att han hade lagt i nästan allt som fanns i närheten av basägen i vattnet. Hinkar, bollar, spadar...
när vi nästa morgon började leta efter hans och pappas sandaler... hittade vi dem flytande i bassängen...
Tyvärr kan jag inte lägga ut några bilder på när Hannes badar. Vi har satt gränsen vid att han åtminstone ska ha blöja på sig på bilder vi lägger på nätet. Det visar sig vara en bra tanke för bara häromdagen såg jag i DN att de varnar för att alla som lägger ut sina semesterbilder på barnen bör tänka efter. Det är jättemånga bilder som hamnar hos pedofilerna... Usch!
Så var det då Roslagsnatta igår! Förr om åren har det varit en av de dagar när vi jobbat som mest med kiosker och ladan. Men inte i år!!! Så skööönt att slippa!!!
Vi hade en helkväll i trevlig sälskap och "gjorde" verkligen stan!
Vi började med att gå och kolla om vi skulle kunna se en skymt av en miljonär och i väntan på henne så passade Hannes på att kolla in utbudet av motorbåtar och fyrhjulingar.
Men så kom hon då! Cilla och Totte!!!
Totte var sig lik och det var väl Cilla också, men hon fick knappt en syl i vädret för Totte pratade hela tiden! Hannes var faktiskt ganska farchinerad!
Sen kollade vi in allt annat på stan men bäst var det nog att få åka karusell! Pappa försökte också få åka med, men då sa de att han inte fick... han var för stor. Med en faders tveksamhet satte han Hannes själv i en kopp. Det gick jättebra! Varv efter varv satt han och bara log bakom nappen. Man kan faktiskt se pappa i bakgrunden också. Runtom karusellen stod alla föräldrar och fotograferade;)
Dagen har vi ägnat åt att försöka ta oss an en del i trädgården. Hannes hittade ganska snart sin pulka uppe i förrådet och försökte övertala oss att få åka lite. Men när jag sa att man bara kan åka när det är vinter och snö, vad tror ni att han gjorde? (Han är inte dum vårt barn!) Jo, han gick in och hämtade byxorna jag köpte häomdagen som jag har sagt att han ska ha i vinter. Så om han kunde få mig att sätta på honom dem så kanske han också skulle få åka pulka!
Vi fick tillslut lite hjälp med veden av honom i alla fall. Mamma klyver och barnet bär! Perfekt fördelning!

Sen har vi väl gjort en hel del annat också, men här kom en liten uppdatering av familjen Hedboms tillvaro!

I morgon ska vi till märsta på födelsedagskalas! Ska bli roligt!

5 kommentarer:

Hanna sa...

Det var en uppdatering som hette duga :)

Det är sjukt att man ska behöva bry sig om det där med bilder, men tyvärr är det ju så! Gillar dock bilden på killen under bordet :) Tänk om man var så där liten och kunde krypa in och gömma sig :)

Trevlig helg!

Duktiga Annika sa...

Tack. Jag är mkt nöjd.:)

TjAnders sa...

Skönt att kunna tillfredställa er tjejer!:D

Alex Resare sa...

Även jag och kusinerna är nöjda. Hoppas ni förrutom febern fick vara friska. Jemima och Noa åkte på magsjuka och är fortfarande lite under.

Anonym sa...

Hej o hallå! Kul att ni kunde komma på kalas! Men vi saknade dig Anders!
Bilder finns redan i bloggen, fin bild på Hannes i bollhavet.