lördag, juni 23, 2007

Helt normal midsommar

Vi åkte ut till Kvarnen i Bergshamra för att fira midsommar. Där var mycket folk och dans. Vi träffade familjen Wasslund med farmor och farfar. Det fortsatte att komma folk hela tiden men när Hannes såg att det kom traktorer borta på vägen måste vi ju gå och titta på dem. Det var jättemånga traktorer som stod utefter vägen för många hade åkt dit i vagn efter traktorer. Vi hittade ett par stycken riktigt fina.
Hästarna var bara lite intressanta.
När vi sen skulle gå för att se om vi kunde få fika men såg kön så kände vi att det ändå räckte. Kaffe har vi hemma och det skulle ta lika lång stund att åka hem som att stå i kön.

När vi passerade hemma såg vi att det var jättemånga som kommit till midsommarfirandet i Hysingsvik. Åtminstone hela Grovstanäs var där! Vi bara måste gå dit en stund. Där hade de fiskdamm och Hannes fiskade upp två skorpinjoner (trotts att pappa försökte säga att han helst ville ha bilar).

Sill och färskpotatis stod och väntade på oss på balkongen när vi kom hem. Riktigt gott! Efter det tog vi jordgubbar med mjölk eller grädde. Mmmmm. Nu är sommaren här!
Efter maten gick vi ut en sväng och plockade lite rabarber för vi tänkte göra en paj till lite senare. När Bertil vaknade hjälpte han till att göra pajen för han hade något extra gott recept. Lagom tills att vi ställde in pajen i ugnen sa Bertil att han skulle ta en liten sväng med tjejerna/hundarna, men efter bara en liten stund kom han in och frågade om inte jag kunde göra en snabb tårtbotten. Det visade sig att han hade hittat ett riktigt smultronställe. Bokstavligen!

Kolla vilken härlig smultrontårta vi fick!
Rabarberpajen ställde vi in i kylskåpet.


Senare på kvällen tog sig Hannes, Anders och Ronja en liten svängom i storarummet.

1 kommentar:

Duktiga Annika sa...

Efter att ha läst lite här och där på denna bloggen så verkar det som att sonen gillar traktorer.:)
Glad midsommar lite i efterskott!!:D