onsdag, maj 02, 2007

trädröjning, kusiner och valborgsfirande

En vecka till ligger bakom oss.

Det har varit jätteroligt med kusiner i huset i nästan två dygn!
Hannes har lekt med 4-åriga kusinen halva fredag och hela lördagen. Han var så slut i lördags kväll att han gick och hämtade kudde och täcke till storarummet och lade sig i soffan för att sova kl 19.00.
Syster och svåger var ute i trädgården och eldade hela dagen! De slet verkligen! Vi slet oss bara iväg i knappt två timmar för att gå på "roslagens största loppis" och fyndade lite saker.

Nu när man inte har företaget kvar kan man ju hinna med och unna sig att faktiskt bli hobby-loppis-fantast!
Vi hittade ett jättefint garage med tre bilar, ambulans, polisbil och brandbil till Hannes.

Våren är nästan över och sommaren närmar sig med stormsteg. I trädgården håller alla tulpanerna på att titta fram. Än så länge är det mest de "vanliga" röda och gula, men snart vet jag att de stora röda kommer. De är helt makalösa i storleken!

På valborg stog vi och frös vid Rodenkyrkans eld. Nu har vi ju en jättefin eld bara på ängen nedanför vårt hus, men är man med i kyrkan. Men nästa år får vi nog vara här hemma, för jag sitter ju med i Lännagårdens styrelse också...

Igår firade jag och Anders 5 år tillsammans! Vi har nu kommit så långt i vårt lkiv tillsammans att vi sa vid frukostbordet: - Grattis, älskling! Nu har du klarat av 5 år med mig!
Sen hade vi en dag fylld med att vi åkte till Hannes bästaste kompis Isabella och lekte en stund och sen åkte vi hem och Anders var ute och eldade medans Hannes och jag sov. Resten av dagen var jag ganska däckad i förkylning. Jag var tvungen att sätta igång en eld här inne också för jag frös så hemskt.

Idag hade Anders en lunchträff med sina två arbetskompisar från Frötuna. Han hade bestämt att de skulle planera hemma hos oss med tillhörande lunch. Gissa vem som skulle göra maten. Efter ganska mycket funderande bestämde jag mig för att göra något som jag inte har gjort på ganska länge: Spättafiléer i champinjonsås och svart kaviar med pressad potatis. Det låter avancerat, men är jätteenkelt att göra och jag har aldrig varit med om att någon inte tyckt att det var gott. Men idag var det gränsfall!
Jag hade inte kollat fisken innan jag tog den ur ugnen och det visade sig att den inte var helt färdig... Illa! Servera rå fisk!

För drygt en månad sen skrev jag en lång lista på saker jag borde göra och som jag också vill göra. Här om dagen dök boken upp som jag hade skrivit i och när jag satte mig ner för att stryka på listan var det inte så mycket kvar sen!
Det som är kvar att göra nu på min lista är;
- Damma hela övervåningen
- Forsla bort all ved ute (och nu har vi fällt 14 träd till...)
- Gå igenom garderoberna och slänga massa kläder
- rensa igenom Hannes garderob
- gå igenom alla högar med gamla tidningar och andra papper

Å andra sidan börjar det bli dags att sätta sig ner och skriva en ny lista snart. MEN JAG HAR NÄSTAN RENSAT BORT ALLT PÅ DEN GAMLA LISTAN!!!

2 kommentarer:

Hanna sa...

Du tänker nog på Linnéa, Tracys kusin, men jag kan inte hålla med dig om att de är lika :)

Anonym sa...

Ja du Tj!
Vilken energi ni har och även era gäster kan man läsa. Hinner ni njuta av vårblommor och solsken eller är det jobb för hela slanten?

Grattis till varandra i fem år!!
Jag minns det som igår....
När ni kom över ängen och såg så rätt ut för varandra på Valborgsmässoafton.
Kärlek är det största och vackraste och bästa och svåraste och mest utvecklingsbara i livet. Var rädda om den och arbeta på den och tro på den. Den hoppas allt och uthärdar allt. Det har ni redan fått smaka på.
Love you kramar till er alla tre.
mormor