onsdag, januari 30, 2008

Sjuk, skjukare, bortrest...

I går var jag med Moa hos BWC. Hon fick sin 3-månaders vaccinationsspruta. En STOR läskig spruta i varje lår. Sen tröst av mamma!
Idag har hon 38 grader i feber men är pigg och ligger här och jollrar som aldrig förr. Hon börjar vara mycket mer vaken nu fler gånger om dagen och det är riktigt roligt.'



Hannes får fler och fler koppor men många börjar också att torka in nu. Han har det rätt besvärligt med de koppor som sitter i blöjområdet, men å andra sidan skyddas de av rivande fingrar just för att han har blöja på sig. Det största besväret är att han vägrar i sten att byta blöja när han har bajsat... I går tog det 4 timmars tjat att få byta blöja. Tillslut tog jag honom bara under armen och böt fast han tjöt som att jag höll på att mörda honom. Jag fick dock inte ta in honom i duschen. Men idag tror jag att jag tar honom till duschen! Jag sitter just och laddar för jag känner på lukten i huset att det snart behövs... :/

Jag håller på att ladda för att Anders ska åka bort hela helgen - Torsdag-söndag. Lååång helg att vara ensam med barnen. Men vi får göra som förra gången - aktivera oss. Frågan är bara vad vi ska göra med tanke på att Hannes har vattkooppor. Man kan ju inte åka och vara hos kompisar eller människor hur som helst då.
Anders ska för övrigt åka med konfirmader på läger och åka slalom i Idre. Det här året har vi valt att inte åka med. Vi får vänta tills Hannes kan åka och helst Moa också.

Om ni har haft vattkoppor och inte har något för er i helgen är det bara att höra av er!!! Jag har hela frysen full med bullar och bakverk, så VÄLKOMNA!!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket härligt samspel mellan mor och dotter. Det är som om Moa känner av din ton om vad som är trevligt och otrevligt. Sista gesten i Moas ansikte när du sagt "nu är det bra igen" är så tillitsfull.
Hoppas Hannes upptäcker idag att det är skönt med vatten mot kopporna och klådan för det brukar lindra. Han är nog modigare nu på förmiddagen då han inte är så trött. Det blir ju mycket salt på en varm kropp som förvärrar klådan. Tänk bara på att torka försiktigt så inte kopporna brister.
Kram
ps!
Ringer dig senare idag Hannes och hör hur det har gått med bad och lek.
kram mormor