
12 bullar
ugn: 225 grader
Tid: ca 15 min + tid i kylen
25 g jäst
2 dl mjölk
½ kuvert saffran (0,25 g) + 1 msk hett vatten
1 dl russin
1 msk honung eller ljus sirap
1 msk olja eller flytande margarin
1 tsk salt
1 dl dinkelflingor
5-5,5 dl vetemjöl special
Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bunke. Lös uupp saffranet i det heta vattnet och häll i binken. Tillsätt russin, honuung eller sirap, fett, salt, flingor och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Forma degen till en rulle och dela den i 12 bitar och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs dem övertäckta i kylen nder natten, 8-12 timmar.
Ta ut bullarna på morgonen och låt dem stå i rumstemperatus medans ugnen värms. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar