lördag, april 14, 2007

Igår var vi på 4H-gården Färsna här i Norrtälje tillsammans med Isabella med mamma och lillasyster. Hannes och Isabell är bästa kompisar på dagis och redan första gången vi såg henne på dagis så kände vi att de skulle kunna få mycket roligt ihop.
Igår utforskade vi i allafall djurens värld. Här är de vi hönsen och tuppen.
Sen bar det vidare till kaninerna och sen till grisarna.

Hannes säger giis, men jag tror att han tyckte de var större än vad han trott att de skulle vara... Efter grisarna kom vi till fåren. Hannes vågade faktiskt också klappa litegrann. Inne i ett hus låg det två tackor som höll på att föda lamm. Innan vi hade gått hade hon fått två små svarta bebisar.
De kanske läskigaste djuren var ankorna. Det stod på skylten att man inte fick sticka in händerna till dem för att de bets. Den ena skrek hela tiden hotfullt och högt och numer kan Hannes härma hur en anka låter!
Sen kom vi till det allra roligaste! TRAKTOR!!! Finns det något bättre???
Hannes provade glatt
Isabell var något mer tveksam. Inte Hannes emot som då fick ha de fina åken för sig själv!
Han provade flerastycken!
Tillslut fick vi Isabell att sätta sig på en och "köra", Har ni sett Hannes besvikna uppsyn?!?!!
Tillslut var det i alla fall dags att ta en fika med glass och festis.
Det märks att de leker mycket på dagis dessa två. De kommer hela tiden på nya saker tillsammans.
Vad tror ni? Kan det vara vår blivande svärdotter? Söta är de i allafall!!!
När vi kom hem utsåg Hannes pappas provgrop till ny sandlåda och satt där och lekte i en timme ungefär. Tur att vi skulle till Farmor sen så han kunde få bada, för det var vad han hade gjort i sanden.
Han hittade också sin pulka och blev jätteledsen för att han inte kunde åka i den. Men det kom pappa på en lösning på! Smart pappa va?!
Annars har vi mest eldat den sista veckan och organiserat om hela vedboden.
Jo, Hannes har också häromdagen hittat mammas föråd med ballonger. Eller "balater" som han själv säger. Detta krävde att vi var tvugna att blåsa upp alla balonger vi hade, två påsar... Här är några stycken...
Man kan faktiskt göra ganska mycket med ballonger förutom att smälla dem vilket Hannes har som en liten hobby. Här har han stoppat in en del i pappas gitarrfodral och försöker själv också krypa in där.

Nåja, det var nog allt för denna gång! Hoppas vi syns och hörs snart igen!

1 kommentar:

Hanna sa...

Tänk att det ska börjas i tid - vilken liten charmör :)